Ktima-Lilas

Ενοικιαζόμενα δωμάτια & Studios

Προορισμοί

Ερμιόνη

Η Ερμιόνη βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Αργολίδας, 85 χλμ. νοτιοανατολικά του Ναυπλίου, σε υψόμετρο 5 μέτρων. Ανήκει στην Επαρχία Ερμιονίδος, όπως φανερώνει και το όνομα. Είναι μια παράλια κωμόπολη με 2.562 κατοίκους και αποτελεί έδρα του ομώνυμου Δήμου, στον οποίο ανήκουν τα Δ.Δ. Ηλιοκάστρου και Θερμησίας. Η Ερμιόνη ανήκει στο Δ.Δ. Ερμιόνης, όπως και το μοναστήρι Άγιοι Ανάργυροι και οι οικισμοί, Αχλαδίτσα (Δάρδιζα), η Κουβέρτα και το Ποδάρι. Η οικονομία της στηρίζεται στον τουρισμό κυρίως λόγω του νησιωτικού της χρώματος, αλλά στις αγροτικές καλλιέργειες και στην αλιεία.

 
Κρανίδι

 Το Κρανίδι είναι πόλη του Νομού Αργολίδας και βρίσκετε στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Ορίστηκε πρωτεύουσα της Επαρχίας Ερμιονίδος το 1841. Ο πληθυσμός του είναι 4.312 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Απέχει από το Ναύπλιο περίπου 50 χλμ. και από την Αθήνα περίπου 180 χλμ. Μέσω θαλάσσης επικοινωνεί με τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού μέσω των λιμανιών της Ερμιόνης και του Πόρτο Χελίου.


   


Πόρτο Χέλι

Το Πορτοχέλι είναι παραθαλάσσιο χωριό της Αργολίδας. Βρίσκεται στα νότια του νομού, σε απόσταση 85 χλμ. από το Ναύπλιο, χτισμένο σε φυσικό λιμάνι δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πολιτείας των Αλιέων. Το Πορτοχέλι ανήκει στον δήμο Κρανιδίου και ο πληθυσμός του είναι 1.913 κάτοικοι. Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αργολίδας και διαθέτει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Προσφέρεται ιδιαίτερα για ιδιοκτήτες θαλασσίων σκαφών καθώς το λιμάνι του διαθέτει πολύ καλή υποδομή και μεγάλη χωρητικότητα. Από το λιμάνι του Πορτοχελίου αναχωρούν πλοιάρια για τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού καθώς και για τα απέναντι παραλια του Τυρού και του Λεωνιδίου.
Κοιλάδα

Η Κοιλάδα είναι παραθαλάσσιο χωριό του νομού Αργολίδας. Βρίσκεται στην επαρχία Ερμιονίδας, τρία χλμ. δυτικά του Κρανιδίου. Αποτελεί ουσιαστικά το επίνειο του Κρανιδίου. Το λιμάνι της συνέδεε μέχρι την δεκαετία του 50 περίπου, την Ερμιονίδα με την Ναυπλία μέχρι να δημιουργηθεί ο οδικός άξονας Επιδαύρου - Κρανιδίου.Η Κοιλάδα διαθέτει αρκετές παραλίες κοντά στον οικισμό και κατά την καλοκαιρινή περίοδο δέχεται αρκετούς επισκέπτες. Περισσότερο γνωστή όμως, είναι για το σπήλαιο Φράγχθι το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι της. Στο σπήλαιο Φράγχθι βρέθηκαν ορισμένα από τα σημαντικότερα προϊστορικά ευρήματα στον ελλαδικό χώρο. Μπροστά στο λιμάνι της Κοιλάδας είναι και το νησάκι Κορωνίδα το οποίο ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια των Λιβανών. Η Κοιλάδα ανήκει στον δήμο Κρανιδίου και ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 1.106 κάτοικοι.

Ηλιόκαστρο

Παλαιά ονομασία Καρακάσι

Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού. Απέχει 92 χλμ. από το Ναύπλιο. Διοικητικά υπάγεται στο Δήμο Ερμιόνης αφού αποτελεί Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου.

Είναι ένας ημιορεινός οικισμός σε υψόμετρο 160 μέτρων και 599 κάτοικους.

Διαθέτει πολλές ταβέρνες με αρκετά προσιτές τιμές.

Το Σεπτέμβριο γίνεται γιορτή κρασιού με οίνους τοπικής παραγωγής.

Πριν από το 1928 ονομαζόταν "Καρακάσι", το οποίο σήμαινε "Μαύρο φίδι".Δίδυμα

 Τα Δίδυμα είναι χωριό του νομού Αργολίδας. Βρίσκονται στα νότια του νομού, στην επαρχία Ερμιονίδας, 12 χλμ. βόρεια του Κρανιδίου. Τα Δίδυμα είναι χτισμένα σε υψόμετρο 140 μέτρων σε ένα μικρό λεκανοπέδιο στους πρόποδες του Διδύμου όρους. Ανήκουν στον δήμο Κρανιδίου και ο πληθυσμός τους σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 1.254 κάτοικοι.Σημαντικότερο αξιοθέατο των Διδύμων είναι κάποιοι γεωλογικοί σχηματισμοί σε σχήμα κρατήρα που αποκαλούνται δολίνες (σπήλαια). Δημιουργήθηκαν από καθίζηση του εδάφους και εντυπωσιάζουν με το κυκλικό τους σχήμα και το μέγεθός τους. Στην μία από τις δύο σπηλιές υπάρχουν εκκλησάκια της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου. Στα Δίδυμα κατά την περίοδο της άνοιξης πραγματοποιείται η γιορτή της τουλίπας καθώς η περιοχή των Διδύμων είναι μία από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που συναντάται αυτοφυής τουλίπα.Φούρνοι

Οι Φούρνοι είναι χωριό του νομού Αργολίδας. Βρίσκονται στην επαρχία Ερμιονίδας, έξι χλμ. βόρεια του Κρανιδίου. Αν και χωρίο της ενδοχώρας, οι Φούρνοι έχουν παραδοσιακό νησιώτικό χρώμα με στενά καλντερίμια, κήπους γεμάτους λουλούδια και πολύχρωμα σπίτια των οποίων η αρχιτεκτονική και το ύφος τους θυμίζει τα παραθαλάσσια χωριά της Ερμιονίδας και του Αργοσαρωνικού. Ανήκουν στον δήμο Κρανιδίου και ο πληθυσμός τους σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 361 κάτοικοι.Στο δημοτικό διαμέρισμα των Φούρνων ανήκει και ο παραθεριστικός οικισμός της Παραλίας Φούρνων (ή αλλιώς Λάζες) ο οποίος έχει 9 κατοίκους. Βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τους Φούρνους. Δίπλα στις Λάζες βρίσκεται η παραλία Λαμπαγιαννά και ενδιάμεσα τους υπάρχει ένα εκκλησάκι του Αι-γιάννη. Στις Λάζες σώζονται επίσης τα ερείπια ενός αρχαίου πύργου. Πιστεύεται ότι η αρχαία πόλη του Μάσητα, πιθανόν βρισκόταν σ' αυτή την θέση.
 
Οργανώστε τα ταξίδια σας με ένα κλικ!


Το Grab.gr προσφέρει τις χαμηλότερες τιμές για on-line κρατήσεις ξενοδοχείων και ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
2.000 ξενοδοχεία και 1.000 γραφεία rent-a-car στην Ελλάδα, 120.000 και 55.000 αντίστοιχα σε όλο τον κόσμο.
Τώρα ανανεωμένο με τις καλύτερες τιμές της αγοράς και περισσότερες υπηρεσίες που θα προστίθενται σταδιακά, όπως αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, πακέτα εκδρομών, κρουαζιέρες, εισιτήρια ΚΤΕΛ, εισιτήρια ΟΣΕ κ.ά.
Δεν χρεώνουμε τέλη κράτησης ούτε ακυρωτικά. Μπορείτε να ακυρώσετε την κράτησή σας, χωρίς επιβάρυνση, αρκεί να το κάνετε εγκαίρως, σύμφωνα με την πολιτική κάθε ξενοδοχείου, ή εταιρείας ενοικιάσεων, όπως αυτή περιγράφεται στη σελίδα κάθε προσφοράς.

Δοκιμάστε το! Απλά επιλέξτε προορισμό.
English French GermanItalianRussian

Aegean Airlines

Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας λειτουργεί σήμερα με έναν πλήρως ανανεωμένο στόλο 28 αεροσκαφών. 

Κάντε κράτηση εδώ

Διαφήμιση στο internet

Διαφήμιση στο internet

Διαφημιστείτε φθηνά & τοπικά.
Δώστε νέα ώθηση στις πωλήσεις σας!

Διαφήμιση στο internet

Διαφημιστείτε φθηνά & τοπικά.
Δώστε νέα ώθηση στις πωλήσεις σας!


web hit counter